MEDIATION

De mediator helpt een vechtscheiding te voorkomen en de aanpak is gericht op jullie toekomst. Het doel is het maken en vastleggen van duurzame en duidelijke afspraken. Als er kinderen zijn staat hun belang altijd voorop. Want ouders blijf je samen, ook na de scheiding.

JOUW BETROUWBARE MEDIATOR

Iedere scheiding is anders. De mediator helpt jullie bij het maken van zorgvuldige afwegingen en het creëren van oplossingen die passen bij jullie specifieke situatie. Maatwerk dus.

Als je op zoek bent naar een geschikte mediator is het van belang dat je iemand uitkiest met kennis van zaken. Wetgeving is vaak complex en aan verandering onderhevig. Iedereen mag zich mediator noemen maar dat betekent niet automatisch dat de expertise die nodig is in jouw specifieke situatie aanwezig is.

Sinds 2009 heeft mr Anneloes van Tuijn veel ervaring opgedaan, met name in het personen- en familierecht. Anneloes van Tuijn is ook aangesloten bij de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS).

AANDACHT VOOR AL JE BELANGEN

Wij stemmen ons advies af op jouw wensen en houden rekening met het belang van het behoud van een goede relatie.

WIJ HELPEN JE IN ALLE RUST MET DUIDELIJKHEID EN GOEDE AFSPRAKEN

Een scheiding is doorgaans een emotioneel proces en daarnaast spelen een groot aantal praktische, juridische en financiële zaken. Dit neemt onzekerheid met zich mee en roept vragen op zoals:

‘Hoe gaan we de zorg voor de kinderen verdelen?’

‘Kan ik wel rondkomen na mijn scheiding?’

‘Moet ik verhuizen?’

Een mediator helpt door mensen te begeleiden bij het maken van afspraken over alle gevolgen van de scheiding; financieel, juridisch, emotioneel én praktisch.​ Een mediator helpt in kaart brengen wat mogelijk is en kan uitleg geven over de wettelijke regels die in een specifiek geval van toepassing zijn.

Met ons heldere advies en persoonlijke coaching kunt u samen beslissen hoe uw leven er na de scheiding uit zal zien.

​​​Als mediator is mr Anneloes van Tuijn onpartijdig, brengt zij haar deskundigheid en ervaring in en biedt ze mediation op maat van A tot Z. Als de afspraken zijn vastgelegd in een overeenkomst, convenant en/of ouderschapsplan verzorgt Anneloes van Tuijn waar nodig ook de procedure bij de rechtbank en de gemeente.